ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Подолу составивме листа на најчесто поставувани прашања. Ако не можете да најдете одговор на своето прашање, ве молиме поднесете го прашањето преку страницата Контактирајте нѐ и ќе ви одговориме во најбрз можен рок.


Подредени по Категории


Испратете е-порака со своите нови информации за контакт тука
Наставните материјали ќе ви бидат испратени на денот кога ќе ја добиете е-пораката за потврда на вашата регистрација за курсот. Забелешка: слушателите на Level 1 курсот ќе ги добијат своите материјали на денот на курсот.
Не, „Винска едукација“ не издава визи за слушателите.
- „Винска едукација“ работи на изготвување шема за стипендирање за некои од нашите најнапредни слушатели и наскоро ќе ја објавиме на нашата веб-страница.
- Можете да аплицирате за одложување според политиката за олеснителни околности. Ќе биде потребно да приложите соодветна документација. Ве молиме, во најбрз можен рок контактирајте ја Студентската служба тука.
Да, можете да го одложите испитот за подоцнежен датум со пополнување на формуларот за регистрација за платено одложување на испитот достапен тука:
- Испитот што не сте го положиле можете да го преполагате со тоа што ќе го пополните соодветниот формулар за регистрација за преполагање испит. Ве молиме симнете ја страницата за преполагање испити подолу.
  • Level 1, Level 2 и Unit 2 (Diploma– За резултатите ќе бидат потребни до 4 недели од денот на полагањето
  • Level 3 – За резултатите ќе бидат потребни до 10 недели од денот на полагањето
Level 1 Award за вина Не е потребен претходен курс.Level 2 Award за вина и алкохолни пијалаци Мора да го имате завршено WSET Level 1 Award за вина или да го положите онлајн приемниот испит WSET Level 1 Award за вина.
Плаќање на рати е можно само за слушателите на Level 4 Diploma кои се жители на Обединетото Кралство и имаат банкарска сметка во Обединетото Кралство. За да побарате формулар, ве молиме испратете е-порака на Студентската служба тука.
 - Студентската служба ќе ви испрати порака по е-пошта за потврда во рок од три дена по приемот на вашата регистрација. Пораката ќе се испрати на адресата за е-пошта што била наведена при регистрацијата. Ве молиме, не резервирајте билети за патување или сместување пред да ја примите е-пораката за потврда.
- Да, заедно со сметката се испраќаат и фактури откако ќе се обработи вашата регистрација од страна на Студентската служба.