WSET прославува 50 години едукација за вино и алкохолни пијалаци

Во 2019 година се одбележува 50-годишнината од основањето на Фондацијата за образование за вино и алкохолни пијалаци (WSET) чија цел е обезбедување едукација за вино и пијалаци во индустријата.Светскиот најголем давател на квалификации за вино и алкохолни пијалаци и за професионалци и за ентузијасти, WSET оваа значајна годишнина ќе ја прослави со полн распоред на активности низ целата година со тоа што ќе ја разгледува интегралната улога на едукацијата во минатото и во иднината во трговијата со вино и алкохолни пијалаци.Главниот извршен директор на WSET Иан Харис вели „Иако во 1969 година беше само мала организација, WSET отсекогаш имала амбиции да ги едуцира вработените...
Student Info

Започнуваат винските обуки на WSET во Кенија, Македонија и Словачка

Трустот за образование за вино и алкохолни пијалаци (WSET), најголемиот светски промотер на обуки за вино и јаки алкохолни пијалоци (ЈАП), ги потврди новите одобрени субјекти за реализација на програмата (APPs) во Кенија, Македонија и Словачка. Новите субјекти ќе бидат први кои ќе им ги понудат курсевите на WSET на професионалци и ентузијасти во трите земји, и дополнително ќе ја распространат достапноста на квалификациите на WSET во повеќе од 75 земји. Џуд Мулинс, директор на WSET за меѓународен развој, вели „Побарувачката за образование за вино и алкохолни пијалаци расте на светско ниво, па WSET постојано се стреми да нуди квалификации...